Duurzame brandstoffen

tot 89% CO2 reductie en fossielvrij

Blauwe Diesel

Blauwe Diesel is de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment. Deze diesel is volledig fossielvrij en bestaat geheel uit hernieuwbare grondstoffen. Een groot voordeel is dat uw dieselvoertuig geen aanpassingen nodig heeft voor het gebruik van Blauwe Diesel. Verder is deze ecologische diesel CO2-neutraal, emissiearm en biologisch afbreekbaar.

Afvalolie wordt blauwe diesel

Blauwe Diesel wordt niet geproduceerd uit fossiele (ruwe) olie, maar uit plantaardige afvaloliën. Deze oliën zijn eerst gebruikt in de voedingsbereiding. Het restproduct wat hier van over blijft wordt verzameld, afgevoerd en omgezet in hoogwaardige Blauwe Diesel. Dit heeft natuurlijk zijn voordelen. Zo is er een goed doel voor deze rest-oliën en hoeft er geen vervuilende voorproductie plaats te vinden bij het winnen van de grondstof zoals bij ruwe olie.

Wat is blauwe diesel?

Blauwe Diesel is een volledige vervanger voor de gangbare diesel. Het is een HVO-brandstof. HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Het wordt gemaakt van hernieuwbare plantaardige oliën. Blauwe Diesel is technisch zelfs van betere kwaliteit dan gewone diesel. Het bevat namelijk minder water, verbrandt schoner, is het gehele jaar winterbestendig én is zuiverder dan de oude diesel.

Emissiearme diesel

Het is je vast bekend dat diesels vervuilend zijn. Echter wordt dit met Blauwe Diesel ontzettend verlaagt. Met het gebruik van de Blauwe Diesel reduceert u namelijk tot 90% CO2.
Naast de CO2 reductie is deze Blauwe Diesel ook volledig biologisch afbreekbaar wanneer het in de bodem of oppervlakte water terecht komt. Zeker in de groensector is dit van groot belang, want het veroorzaakt dus geen blijvende schade aan natuur en milieu. Ook zorgt de Blauwe Diesel voor 9% minder stikstofoxide en verlaagd het fors de roetuitstoot.

Overstappen op Blauwe diesel als bedrijf

Er zijn al veel bedrijven die overgestapt zijn naar de ecologische brandstof (voorbeelden zijn: Van Leendert Transport, Panhuijzen Deurne, Gebr. Janssen Beugen én vele andere) vanwege deze milieuvoordelen. Is dit ook iets voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze Afdeling Verkoop voor meer informatie!

Future fuels: de toekomst?

Vissers Energy Group is officieel dealer van Future Fuels in Zuidoost-Nederland. Wilt u meer weten over deze fossielvrije diesel en wat dit voor u kan betekenen? Neem dan eens contact op of probeer het direct uit. Op dit moment kunt u op twee van onze stations Blauwe diesel tanken: Bij Esso Vissers Horst en Esso Vissers Sevenum. Ook is levering in uw eigen tankinstallatie mogelijk.

Esso Vissers Sevenum

Esso Vissers Horst

  • Blauwe Diesel wordt gemaakt van afvalproducten en is daarom een circulair product. Het afvalproduct bestaat uit resten van plantaardige oliën uit de voedingsmiddelenindustrie. In deze sector wordt heel veel gebruik gemaakt van plantaardige oliën voor voedselbereiding. Alle plantaardige afvalolie producten die daarbij vrijkomen, kunnen wij gebruiken als grondstof voor Blauwe Diesel.

  • Nee, er wordt voor de productie van Blauwe Diesel geen palmolie gebruikt. Palmolie moet ook niet gebruikt worden voor brandstof, maar voor voeding. Wel kunnen we de afvalproducten gebruiken die vrijkomen wanneer de palmolie klaar gemaakt wordt voor menselijke consumptie in voedingsmiddelen. Deze afval werd voorheen gestort of verbrand in een verbrandingsoven maar kan nu worden gebruikt om Blauwe Diesel te maken.

© Vissers Energy Group - 2019
Created by