Headerafbeelding

Duurzaamheid

Duurzaamheid vinden wij enorm belangrijk. Buiten de reguliere brandstoffen begeven wij ons dan ook actief op het vlak van alternatieve brandstoffen. Vissers gelooft in een mix van brandstoffen en wil zich niet blindstaren op één of twee alternatieven.

Er zijn op dit moment meer opties dan laadpalen en waterstof om de uitstoot terug te dringen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Waar het precies uitkomt, weten wij uiteraard ook niet. Maar kwalitatief goede biobrandstoffen – waarbij gebruik wordt gemaakt van reststromen – zijn volgens ons van groot belang bij de overgang naar de toekomst!

ESSO DIESEL BLUE

Wat is Esso Diesel Blue?

Esso Diesel Blue is een mengsel van 30% waterstof-behandelde plantaardige olie, geproduceerd uit afgewerkte olie voor bakken en braden (in het Engels afgekort als HVO*), aangevuld met 70% conventionele diesel. Esso Diesel Blue is in het gebruik hetzelfde als de diesel die je gewend bent. Maar dan met een aantal voordelen:

*HVO = Hydrotreated Vegetable Oil

Voordelen van Esso Diesel Blue

Omdat het product 30% HVO bevat heeft Esso Diesel Blue 19,5% minder CO2-uitstoot van bron tot wiel dan conventionele diesel. Omdat Esso Diesel Blue HVO bevat, leidt het mogelijk ook tot een verbetering van het starten bij lage temperaturen, een vermindering van de rookuitstoot en een afname van het geluid.

"Verklein je ecologische voetafdruk; kies Esso Diesel Blue voor minder CO2 uitstoot, met behoud van kwaliteit’’.

Blauwe diesel

Blauwe diesel is de eerste en enige duurzame diesel op synthetische basis die de wereld van milieu en techniek volkomen verenigt. Dit product is 100% fossielvrij en gemaakt van plantaardige afvaloliën die eerst een voedseldoel hebben gediend.

De Blauwe diesel 20, 30, 40 en 50 zijn een afgeleide van de Blauwe diesel, hebben een lagere kostprijs, en zijn speciaal ontwikkeld om uw bedrijf te helpen om stap voor stap te kunnen groeien naar een steeds hogere mate van duurzaamheid op het gebied van techniek en milieu.

‘We merken dat de brandstoffen van Future Fuels vooral erg interessant zijn voor taxibedrijven en transportbedrijven’, vertelt algemeen directeur Gerbert Vissers. ‘In vergelijking met bijvoorbeeld LNG, dat in opkomst is voor het vrachtverkeer, heeft deze nieuwe synthetische diesel een heel groot voordeel. Je kunt deze brandstof gebruiken in elke dieselmotor. Dat maakt het extra interessant’.

Blauwe diesel 20 is nét iets duurder dan reguliere diesel. ‘We merken dat bedrijven écht enthousiast zijn. Het kan ze helpen om bepaalde groene certificaten te behalen. Bij aanbestedingen, waarbij je ook bonuspunten krijgt voor duurzaamheid, kan dat een doorslaggevende rol spelen.’

Wij zijn officieel dealer van Future Fuels. Op dit moment kunt u op 20+ tankstations van ons Blauwe Diesel / Esso Diesel Blue tanken. Bekijk hiervoor ons locatie overzicht.

Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met Guido Coppes, onze specialist op het vlak van duurzame brandstoffen.

Groen Gas: idealistisch en prettig rijden

Met groen gas rijdt u voor de laagste prijs per kilometer in vergelijking tot alle andere reguliere brandstoffen. Daarnaast is het zonder twijfel de duurzaamste en schoonste brandstof voor voertuigen waardoor u rekening houdt met het milieu. Een groen gas auto rijdt even snel, de motor is even krachtig en u hoeft op geen enkele manier in te leveren aan comfort, laadvermogen of betrouwbaarheid in vergelijking met auto's die op traditionele brandstof rijden. Wij geloven dan ook heilig in deze biobrandstof. 

Groen gas is inmiddels te verkrijgen op vier van onze tankstations:

  • Esso Vissers Horst
  • BP Vissers Venray
  • Esso Vissers Melick
  • BP Vissers Sittard

Deze korte film laat op heldere wijze zien welke ontwikkeling Vissers Energy Group doormaakt op het gebied van alternatieve brandstoffen.


© Vissers Energy Group - 2020
Created by