Duurzame brandstoffen

tot 89% CO2 reductie en fossielvrij

Duurzame Diesel

Duurzame Diesel is een volgende stap naar een beter milieu. In onze huidige samenleving zijn er veel zorgen over de opwarming van de aarde. Een groot deel van de verantwoordelijke gassen ligt bij het verkeer met diesel daarin als de bekende vervuiler. Maar dit is vanaf nu verleden tijd, omdat er nu een duurzame diesel variant op de markt is: Blauwe diesel. Een schone diesel variant welke emissies verkleind en de CO2 uitstoot flink reduceert.

Blauwe diesel

Blauwe Diesel van Future Fuels is de meest duurzame diesel op dit moment. Niet alleen is deze duurzame brandstof fossielvrij, het bestaat ook nog volledig uit hernieuwbare (plantaardige) grondstoffen. Verder is deze ecologische diesel CO2 neutraal, emissiearm en biologisch afbreekbaar! Ondanks dat het een verbeterde dieselbrandstof is, heeft uw voertuig geen aanpassingen nodig. U kunt het gewoon tanken en er mee wegrijden.

De Blauwe diesel 20, 30, 40 en 50 zijn een afgeleide van de Blauwe diesel, hebben een lagere kostprijs, en zijn speciaal ontwikkeld om uw bedrijf te helpen om stap voor stap te kunnen groeien naar een steeds hogere mate van duurzaamheid op het gebied van techniek en milieu.

Vissers Energy Group is officieel dealer van Future Fuels in het Zuiden van Nederland. Wilt u meer weten over deze duurzame diesel en wat dit voor u kan betekenen? Neem dan eens contact op of probeer het direct uit. 

Contact opnemen

077 - 399 9200


info@vissersenergygroup.nl

Blauwe Diesel


Blauwe Diesel

Esso Diesel Blue


Esso Diesel Blue

Duurzame diesel tanken


Locatie overzicht

Diesel uit afvalolie

Deze duurzame diesel wordt geproduceerd uit afvaloliën welke gebruikt zijn in de bereiding van de voedselindustrie. Het gaat om een HVO. Dit staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Hieruit is ook af te leiden dat het om een plantaardige olie gaat welke aan de basis staat van deze blauwe diesel. Zo wordt er niet alleen uit een groene bron getapt, er wordt ook nog eens verspilling voorkomen. De restoliën krijgen een tweede leven bij u in de auto of vrachtwagen.

Alternatieven voor fossiele brandstof

Er verschijnen meer en meer alternatieven voor fossiele brandstoffen. Zo gelooft Vissers Energy Group niet in één product, maar in meerdere mogelijkheden. Naast de duurzame diesel die wij aanbieden, kunt u ook bij ons terecht voor groen gas. Deze brandstof wordt gewonnen door vergisting van restproducten uit bijvoorbeeld de voedingsindustrie. Meer weten over onze duurzame oplossingen? Neem contact op met onze Afdeling Verkoop via 077-3999210.

Esso Diesel Blue

Esso Diesel Blue is een variant van Blauwe Diesel 30. Het is een mengsel van 30% waterstof-behandelde plantaardige olie, geproduceerd uit afgewerkte olie voor bakken en braden (in het Engels afgekort als HVO*), aangevuld met 70% conventionele diesel. Esso Diesel Blue is in het gebruik hetzelfde als de diesel die je gewend bent. Maar dan met een aantal voordelen

Omdat het product 30% HVO bevat heeft Esso Diesel Blue 19,5% minder CO2-uitstoot van bron tot wiel dan conventionele diesel. Omdat Esso Diesel Blue HVO bevat, leidt het mogelijk ook tot een verbetering van het starten bij lage temperaturen, een vermindering van de rookuitstoot en een afname van het geluid.

Wil je Esso Diesel Blue eens uitproberen? Esso Diesel Blue is te verkrijgen in het Zuiden van Nederland op 22 geselecteerde Esso-sites. Wilt u weten waar? Kijk dan eens in ons locatie-overzicht. Hier vindt u al onze locaties waar Esso Diesel Blue verkrijgbaar is. 

"Verklein je ecologische voetafdruk; kies Esso Diesel Blue voor minder CO2 uitstoot, met behoud van kwaliteit’’.

*HVO = Hydrotreated Vegetable Oil

Waar kan ik Blauwe diesel tanken?

Momenteel kunt u Esso Diesel Blue tanken op 22 van onze Esso tankstations van Vissers Energy Group in het Zuiden van Nederland. Op twee van onze stations kunt u Blauwe diesel 20 tanken: Bij Esso Vissers Horst en Esso Vissers Sevenum. Ook is levering in uw eigen tankinstallatie mogelijk. 

© Vissers Energy Group - 2022
Created by