<p>Esso Diesel Blue</p>

Esso Diesel Blue

Vanaf 30 oktober 2019 is de blauwe kleur sterk vertegenwoordigd op 25 Esso-tankstations in het zuiden van Nederland en dit markeert de introductie van een nieuw dieselproduct op de Nederlandse markt:

Esso Diesel Blue

Deze lancering bestaat uit een pilot geïnitieerd door Esso (ExxonMobil) en Vissers Energy Group op geselecteerde Esso-sites. Deze 25 locaties maken deel uit van een netwerk van 54 Esso-sites die eigendom zijn van - en worden beheerd door - Vissers Energy Group.

Kies Esso Diesel Blue om je CO2 uitstoot* te helpen verminderen met tot 19,5%*. En krijg dubbele Esso Extras punten. 

Soms maak je door een simpele keuze een groot verschil. Zo kan je bijvoorbeeld door Esso Diesel Blue te tanken je CO2 uitstoot* verminderen met tot wel 19,5%*, en dat met behoud van kwaliteit.

Meer informatie ontvangen? Laat hier uw gegevens achter.

Wat is Esso Diesel Blue?

Esso Diesel Blue is een mix van 30% waterstof-behandelde olie, geproduceerd uit afgewerkte olie om mee te koken (in het Engels afgekort als HVO). De andere 70% is conventionele diesel. In gebruik is Diesel Blue hetzelfde als de diesel die je gewend bent.

Het verschil tussen HVO en FAME

Waterstof-behandelde plantaardige olie (HVO) wordt soms verward met Fatty Acid Methyl Esters (FAME). Het belangrijkste verschil is dat de FAME moleculen zuurstof bevatten, terwijl de moleculen van HVO gelijk zijn aan die van conventionele diesel. In gebruik is Esso Diesel Blue met HVO dan ook hetzelfde als traditionele diesel.

Schoner en stiller

De CO2-uitstoot* van Esso Diesel Blue is tot 19,5%* kleiner dan van conventionele diesel. Bovendien heeft Esso Diesel Blue een hoger cetaangetal, dat zou kunnen leiden tot een stillere motor, sneller starten op koude dagen en minder rookproductie.

Die naam...?

Esso Diesel Blue is, jawel, erg blauw. We hebben een blauwe kleurstof toegevoegd, zodat je ‘t niet kunt verwarren met andere diesel. De blauwe kleurstof heeft geen effect op de daadwerkelijke eigenschappen van Esso Diesel Blue.

Waar kun je Esso Diesel Blue tanken?

Wil je Esso Diesel Blue eens uitproberen? Je vindt Esso Diesel Blue al op ruim 25 stations in Zuid-Nederland! Wilt u weten waar? Kijk dan eens in ons locatie-overzicht

* CO2-emissiereductie houdt rekening met de productie en het gebruik van de brandstof. Verwachte potentiële CO2-besparing tot 19,5% voor Esso Diesel Blue met 30% waterstofbehandelde olie, geproduceerd uit afgewerkte olie om mee te koken, vergeleken met conventionele diesel met tot  maximaal 7% vetzuurmethylester (FAME). De berekening is gebaseerd op de in EU-richtlijn (EU) 2018/2001 beschreven methodologie en bevat bijdragen van N2O en CH4, uitgedrukt in CO2- equivalente emissies. 

© Vissers Energy Group - 2023
Created by