<p>Esso Diesel Blue</p>

Esso Diesel Blue

Duurzaamheid vinden wij enorm belangrijk. Buiten de reguliere brandstoffen begeven wij ons dan ook actief op het vlak van alternatieve brandstoffen. Vissers gelooft in een mix van brandstoffen en wil zich niet blindstaren op één of twee alternatieven. Elektrische laadpalen, waterstof, LNG, CNG en HVO zijn allemaal duurzame brandstoffen die de toekomst gaan bepalen. Daarom zet Vissers hier fors op in.

Vanaf 30 oktober 2019 is de blauwe kleur sterk vertegenwoordigd op 22 Esso-tankstations in het zuiden van Nederland en dit markeert de introductie van een nieuw dieselproduct op de Nederlandse markt:

Esso Diesel Blue

Deze lancering bestaat uit een pilot geïnitieerd door Esso (ExxonMobil) en Vissers Energy Group op geselecteerde Esso-sites. Deze 22 locaties maken deel uit van een netwerk van 54 Esso-sites die eigendom zijn van - en worden beheerd door - Vissers Energy Group.

Contact opnemen

077 - 399 9200


info@vissersenergygroup.nl

Esso Diesel Blue tanken


Esso Diesel Blue tanken

Wat is Esso Diesel Blue?

Esso Diesel Blue is een mix van 30% waterstof-behandelde plantaardige olie, geproduceerd uit afgewerkte olie voor bakken en braden (in het Engels afgekort als HVO*), aangevuld met 70% conventionele diesel. In gebruik is de Esso Diesel Blue hetzelfde als de diesel die je gewend bent. 

*HVO = Hydro Treated Vegetable Oil: brandstof gemaakt van reststoffen

Het verschil tussen HVO en FAME

Waterstof-behandelde plantaardige olie (HVO) wordt soms verward met Fatty Acid Methyl Esters (FAME). Het belangrijkste verschil is dat de FAME moleculen zuurstof bevatten, terwijl de moleculen van HVO gelijk zijn aan die van diesel. In gebruik is Esso Diesel Blue met HVO dan ook hetzelfde als de traditionele diesel.

Schoner en stiller

De CO2-uitstoot van Esso Diesel Blue is 19,5% kleiner dan van gewone diesel. Bovendien heeft Esso Diesel Blue een hoger cetaangetal, dat zou kunnen leiden tot een stillere motor, sneller starten op koude dagen en minder rookproductie.

"Verklein je ecologische voetafdruk; kies Esso Diesel Blue voor minder CO2 uitstoot, met behoud van kwaliteit’’.

Waar kun je Esso Diesel Blue tanken?

Wil je Esso Diesel Blue eens uitproberen? Esso Diesel Blue is te verkrijgen in het zuiden van Nederland op 22 geselecteerde Esso-sites. Wilt u weten waar? Kijk dan eens in ons locatie-overzicht. Hier vindt u al onze locaties waar Esso Diesel Blue verkrijgbaar is. Aangezien HVO chemisch zeer sterk op diesel lijkt, zou het, wanneer het in dezelfde toepassingen als conventionele diesel wordt gebruikt, probleemloos moeten werken op de markt.

Wat kost de Esso Diesel Blue?

De Esso Diesel Blue is over het algemeen 8 cent per liter duurder dan de normale diesel. Daartegenover staat dat je met de Esso Diesel Blue schoner gaat reizen. Ook is het een kwalitatief beter product én ook nog beter voor het milieu. Dus ja, per liter geeft u iets meer uit, maar biedt het ook veel meer voordelen.

Schrijf u hieronder in voor meer informatie over Esso Diesel Blue

* indicates required

Hoe wilt u informatie van Vissers Energy Group ontvangen?

Niet langer geïnteresseerd in onze e-mails? Het is te allen tijde mogelijk u uit te schrijven voor onze e-mails.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

© Vissers Energy Group - 2020
Created by