Geschiedenis

De wortels van Vissers liggen ver weg in de tijd, in 1917. Nu, ruim 100 jaar later is Vissers Energy Group uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van brandstoffen en smeermiddelen in Nederland.

Gemeente verleent vergunning aan winkelier Martin Vissers (1872) om bergplaats voor benzine te bouwen bij zijn huis aan de Herstraat. Petroleum wordt deur aan deur verkocht.

1917

1927

Woon- en pakhuis worden gebouwd aan de Americaanseweg. Ondergrondse tanks voor benzine en petroleum worden geplaatst en een benzine(meet)pomp wordt geplaatst van de Automaat (de voorganger van Esso).


Gerard Vissers (1906) trouwt en neemt geleidelijk de oliehandel en kruidenierszaak over. De Tweede Wereldoorlog en de verkoop van brandstoffen op bonnen zorgen voor moeilijke tijden. Toenemend gebruik van tractoren brengt nieuwe mogelijkheden.

1934

1955

Zoon Martin (1938) gaat meewerken in het bedrijf. De CV op olie doet zijn intrede. De vraag naar huisbrandolie neemt snel toe.


Eigen depot wordt opgericht aan de Losweg te Horst.

1961

1967

Martin Vissers wordt mededirecteur. Op de Losweg te Horst wordt de 3e tank van 1.000.000 liter in gebruik genomen.


Martin neemt de zaak volledig over in verband met plotseling overlijden vader.

1970

1973

Oliecrisis: vraag naar olie was enorm, het aanbod is gering. De verwarming op olie wordt steeds vaker vervangen door verwarming op aardgas. Het bedrijf vindt echter nieuwe wegen en houdt het hoofd boven water.


Transportbedrijven worden steeds belangrijkere afnemers van Vissers.

1978

1992

Zoon Gerbert (1971) gaat meewerken in het bedrijf. De voorbereidingen voor de verplaatsing naar de Stationsstraat zijn in volle gang. Tankstation de Weel (Sevenum) wordt overgenomen.


Opening nieuwbouw Stationsstraat. Voor Vissers de start van retail-activiteiten: aankoop van onbemande stations en overname van meerdere stations in Limburg.

1994

1997

Vissers Olie beschikt over gecertificeerd milieuzorgsysteem. De locatie aan de Herstraat Horst wordt gesaneerd.


Gerbert Vissers neemt Vissers Olie over. Naast de omzet van brandstoffen neemt de omzet van smeermiddelen een enorme vlucht.

1999

Sanering aan de Herstraat wordt afgerond. Ook in Zuid- en Midden-Limburg worden tankstations overgenomen.

2001

De tanks aan de Losweg worden afgebroken.

2007

Nieuwe onbemande tankstations worden geopend in Mill en Gassel.

2009

2010

Vissers Olie heeft inmiddels bijna 100 medewerkers. Haar activiteiten zijn enerzijds de groothandel in motorbrandstoffen en smeermiddelen en anderzijds de exploitatie van tankstations. Vissers Olie is actief in geheel Zuid Nederland.


Overname van tankstation in Nijmegen. Daarnaast voorbereidingen voor de opening van twee groengas stations.

2011

Opening van de groengas stations in Horst en Sittard. Overname van het tankstation in Leunen met complete bakkerij en kleine supermarkt.

2012

Opening van het derde groen gas station in Melick. Inmiddels heeft Vissers Olie ruim 140 medewerkers.

2013

2014

Vissers Olie neemt twintig bemande Esso-vestigingen in Zuidwest-Nederland over van Esso. Tien overgenomen locaties worden geëxploiteerd door Vissers Olie zelf. Bij de andere vestigingen is sprake van dealers of agenten. De stations bevinden zich op strategische locaties, onder meer aan rijkswegen. Uniek is daarnaast dat het pakket een aantal snelweglocaties bevat. Door de overname groeit Vissers Olie naar een bedrijf met ruim 250 medewerkers.


Vissers Olie neemt het station de Wouwse Tol, aan de Rijksweg A58 in Bergen op Zoom over.

2015

2016

Vissers Olie lanceert een eigen shopconcept: Moments & More langs de snelweg (A16, Zevenbergschenhoek) met de focus op eten, drinken en beleving.


Vissers Olie bestaat 100 jaar en gaat de toekomst tegemoet onder de naam Vissers Energy Group.

2017

2017

Opening van twee nieuwe vestigingen van Moments & More:  in Venray (BP Vissers Venray) en Bergen op Zoom (de Wouwse Tol).


Opening eerste CO2 neutrale tankstation in Horst: naast groengas wordt hier Ssynfuel+ verkocht én opening groene tankstation in Venray (groen gas).

2017

2018

Opening vierde vestiging van Moments & More in Rumpt (Moments & More Eigenblok).


2018

Overname stations Esso Vissers ’t Goor en  BP Vissers de Beerze (A67 ter hoogte van Bladel). Medio 2018 hebben we hier twee vestigingen van Moments & More geopend.


Met trots presenteren wij u per 1 november De Smaakmederij in Leunen. Een uniek concept in de regio met de focus op verse lokale producten en beleving. Samen met een bakker, slager én een bloemenzaak bieden wij u in De Smaaksmederij de smaak van vers!

2018

2018

Opening zevende vestiging van Moments & More aan de A58 in 's Heer-Arendskerke (Moments & More Selnisse).


2019

Overname van Esso Vissers de Beaufort in Meerssen, dichtbij de afrit aan de A2. Ook dit tankstation wordt voorzien van een Moments & More shop (opening medio maart).


© Vissers Energy Group - 2019
Created by