Headerafbeelding

De betekenis van duurzaamheid voor onze klanten: Van Leendert Transport

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor Van Leendert Transport? En op welke manier enthousiasmeert Van Leendert haar medewerkers voor dit onderwerp? Wij gingen met hen in gesprek over dit onderwerp.

Van Leendert BV is dé partner in transport, milieuservice, zand en grind. Van Leendert beschikt over een modern en uitgebreid wagenpark en een enthousiast team van medewerkers. Ze opereren vanuit het Noord-Limburgse Broekhuizenvorst en zijn érg trots dat hun groeiende klantenkring uit meer dan 250 partners bestaat. Van Leendert werkt zowel voor de zakelijke als de particuliere markt. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor van Leendert Transport. In 2018 reduceren ze maar liefst  122.048 kilo aan CO2 door het gebruik van blauwe diesel. Guido Coppes, specialist op het vlak duurzame brandstoffen bij Vissers Energy Group, ging met van Leendert Transport in gesprek over duurzaamheid.

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jullie bedrijf?
Wij zijn als van Leendert al lange tijd erg bewust bezig met de toekomst. Indien we onze eigen werkzaamheden niet duurzaam uitvoeren heeft dit effect op de toekomst van onze kinderen. De grondstoffen die er zijn zullen zorgvuldig gebruikt moeten worden en een circulaire grondstof zoals bij de blauwe diesel helpt hierbij. Daarnaast zijn wij als Van Leendert ook zelf actief in het inzamelen van afvalstoffen.

Hoe proberen jullie medewerkers te enthousiasmeren voor duurzaamheid?
Vooral via bewustwording. We betrekken medewerkers in ons verhaal over duurzaamheid. Omdat we zelf ook reststoffen inzamelen zijn de medewerkers zich ook bewust van de herkomst van materialen, maar ook van het afval wat dat met zich meebrengt.

Welke duurzame initiatieven hebben jullie reeds doorgevoerd en welke initiatieven willen  jullie nog gaan doorvoeren?
Uiteraard door het gebruik van blauwe diesel B20. Bij investeringen in nieuwe voertuigen kiezen we altijd voor de laatste ontwikkelingen. Ook worden de eigen reststromen gerecycled. Verder willen we het gebruik van de blauwe diesel verder opschalen binnen ons bedrijf in de toekomst.

Op de foto: Links Marleen van Leendert en rechts Guido Coppes.

© Vissers Energy Group - 2023
Created by