Headerafbeelding

CO2-reductie van Gemeente Horst aan de Maas beloond met certificaat

Berrie Vullings van Vissers Energy Group heeft onlangs een certificaat uit mogen reiken aan wethouder Eric Beurskens vanwege de CO2-reductie van de gemeente Horst aan de Maas.

In 2018 is de gemeente Horst aan de Maas overgegaan op een alternatieve brandstof om de uitstoot van broeikasgassen (waaronder CO2) te verminderen. Als alternatief wordt gebruik gemaakt van een synthetische diesel die volledig uit herwinbare en duurzame grondstoffen is geproduceerd. Hiermee besparen we op fossiele brandstoffen en reduceren we de CO2-uitstoot.

De straatreiniging via de gemeentelijke veegwagen, het snoeien van bomen, het maaien van bermen en onderhoud van onverharde wegen door de gemeentelijke tractoren vindt op deze manier nagenoeg CO2-neutraal plaats! Ook bij de vrachtwagens en bussen wordt een CO2-reductie bereikt doordat gebruik wordt gemaakt van bijmenging van 20% niet-fossiele brandstof. De gemeentelijke bodewagen is in 2018 vervangen door een volledig elektrische auto. Op deze manier wordt jaarlijks een CO2-reductie bereikt van ruim 43%!

Wij zijn er trots op deze blauwe diesel aan de gemeente te mogen leveren!

Nieuwsgierig geworden naar blauwe diesel? Lees hier meer of neem contact met ons op via telefoonnummer (077) 399 92 10.

© Vissers Energy Group - 2023
Created by