Headerafbeelding

Vissers Energy Group opent eerste waterstoftankstation van Limburg in Horst

Op donderdag 7 april 2022 heeft Maarten van Gaans-Gijbels (gedeputeerde van de Provincie Limburg) samen met Ryan Palmen (burgemeester van Horst aan de Maas) het allereerste waterstoftankstation van Limburg officieel geopend. Dit deden zij door samen met Gerbert Vissers, algemeen directeur van Vissers Energy Group, een bedrijfsauto te tanken met waterstof. Het nieuwe waterstof vulpunt bevindt zich aan de Stationsstraat 90 in Horst en is geschikt om zowel personen- als vrachtauto’s te tanken.

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie omdat het een zeer efficiënte energiedrager is. Waterstof is emissievrij en kan worden toegepast in personenauto’s, vrachtauto’s en zelfs tractoren. Waterstof kan daarnaast regionaal worden opgewekt in zonneparken of met windmolens. De voorraad is dus onuitputtelijk. Bovendien biedt het een oplossing voor het steeds groter wordende capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnetwerk.

Vissers Energy Group ziet het als haar taak om groene waterstof beschikbaar te stellen voor eindgebruikers. Het doel van het eerste waterstoftankstation is dan ook om samen met deze eindgebruikers allerlei toepassingen in de praktijk te gaan testen. Het waterstofstation in Horst is een belangrijke eerste stap in de verdere uitrol van waterstof op het tankstation netwerk van Vissers in Zuid Nederland.

Geïnteresseerd geraakt en meer weten over waterstof? Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op!

© Vissers Energy Group - 2023
Created by