Headerafbeelding

Over Vissers

Toen Martin Vissers (Vissers Tienus) in 1917,  naast zijn kruidenierszaak, de eerste stappen in de oliehandel zette, kon hij niet vermoeden dat zijn bedrijf ruim honderd jaar later nog altijd een trots familiebedrijf zou zijn. Inmiddels staat bij Vissers Energy Group de vierde generatie aan het roer.

“Een van de eerste pompen voor de nog schaarse auto’s werd in Horst-vóór zijn kruidenierswinkel- geplaatst. Met de toename van de mobiliteit groeide de vraag naar brandstof en olieproducten in Nederland gestaag mee. Ons familiebedrijf groeide, eerst onder leiding van mijn overgrootvader, daarna mijn grootvader en vervolgens mijn vader. De laatste jaren bewegen wij ons –net als mijn overgrootvader- ook weer op de markt van de retail.

Zonder brandstof geen draaiende motor. Met hun enthousiasme en inzet houden onze medewerkers dagelijks de motor van ons bedrijf draaiende. Het is mooi om het bedrijf steeds verder te brengen en mee te gaan met alle nieuwe ontwikkelingen in onze branche. Ik zie de toekomst dan ook vol vertrouwen en vol energie tegemoet!”

Gerbert Vissers
Algemeen directeur Vissers Energy Group

Geschiedenis

De wortels van Vissers liggen ver weg in de tijd, in 1917. Nu, ruim 100 jaar later, komt u de goed uitgeruste tankstations van Vissers Energy Group door heel Nederland tegen.

Gemeente verleent vergunning aan winkelier Martin Vissers (1872) om bergplaats voor benzine te bouwen bij zijn huis aan de Herstraat. Petroleum wordt deur aan deur verkocht.

1917

1927

Woon- en pakhuis worden gebouwd aan de Americaanseweg. Ondergrondse tanks voor benzine en petroleum worden geplaatst en een benzine(meet)pomp wordt geplaatst van de Automaat (de voorganger van Esso).


Gerard Vissers (1906) trouwt en neemt geleidelijk de oliehandel en kruidenierszaak over. De Tweede Wereldoorlog en de verkoop van brandstoffen op bonnen zorgen voor moeilijke tijden. Toenemend gebruik van tractoren brengt nieuwe mogelijkheden.

1934

1955

Zoon Martin (1938) gaat meewerken in het bedrijf. De CV op olie doet zijn intrede. De vraag naar huisbrandolie neemt snel toe.


Eigen depot wordt opgericht aan de Losweg te Horst.

1961

1967

Martin Vissers wordt mededirecteur. Op de Losweg te Horst wordt de 3e tank van 1.000.000 liter in gebruik genomen.


Martin neemt de zaak volledig over in verband met plotseling overlijden vader.

1970

1973

Oliecrisis: vraag naar olie was enorm, het aanbod is gering. De verwarming op olie wordt steeds vaker vervangen door verwarming op aardgas. Het bedrijf vindt echter nieuwe wegen en houdt het hoofd boven water.


Transportbedrijven worden steeds belangrijkere afnemers van Vissers.

1978

1992

Zoon Gerbert (1971) gaat meewerken in het bedrijf. De voorbereidingen voor de verplaatsing naar de Stationsstraat zijn in volle gang. Tankstation de Weel (Sevenum) wordt overgenomen.


Opening nieuwbouw Stationsstraat. Voor Vissers de start van retail-activiteiten: aankoop van onbemande stations en overname van meerdere stations in Limburg.

1994

1997

Vissers Olie beschikt over gecertificeerd milieuzorgsysteem. De locatie aan de Herstraat Horst wordt gesaneerd.


Gerbert Vissers neemt Vissers Olie over. Naast de omzet van brandstoffen neemt de omzet van smeermiddelen een enorme vlucht.

1999

Sanering aan de Herstraat wordt afgerond. Ook in Zuid- en Midden-Limburg worden tankstations overgenomen.

2001

De tanks aan de Losweg worden afgebroken.

2007

Nieuwe onbemande tankstations worden geopend in Mill en Gassel.

2009

2010

Vissers Olie heeft inmiddels bijna 100 medewerkers. Haar activiteiten zijn enerzijds de groothandel in motorbrandstoffen en smeermiddelen en anderzijds de exploitatie van tankstations. Vissers Olie is actief in geheel Zuid Nederland.


Overname van tankstation in Nijmegen. Daarnaast voorbereidingen voor de opening van twee groengas stations.

2011

Opening van de groengas stations in Horst en Sittard. Overname van het tankstation in Leunen met complete bakkerij en kleine supermarkt.

2012

Opening van het derde groen gas station in Melick. Inmiddels heeft Vissers Olie ruim 140 medewerkers.

2013

2014

Vissers Olie neemt twintig bemande Esso-vestigingen in Zuidwest-Nederland over van Esso. Tien overgenomen locaties worden geëxploiteerd door Vissers Olie zelf. Bij de andere vestigingen is sprake van dealers of agenten. De stations bevinden zich op strategische locaties, onder meer aan rijkswegen. Uniek is daarnaast dat het pakket een aantal snelweglocaties bevat. Door de overname groeit Vissers Olie naar een bedrijf met ruim 250 medewerkers.


Vissers Olie neemt het station de Wouwse Tol, aan de Rijksweg A58 in Bergen op Zoom over.

2015

2016

Vissers Olie lanceert een eigen shopconcept: Moments & More langs de snelweg (A16, Zevenbergschenhoek) met de focus op eten, drinken en beleving.


Vissers Olie bestaat 100 jaar en gaat de toekomst tegemoet onder de naam Vissers Energy Group.

2017

2017

Opening van twee nieuwe vestigingen van Moments & More:  in Venray (BP Vissers Venray) en Bergen op Zoom (de Wouwse Tol).


Opening eerste CO2 neutrale tankstation in Horst: naast groengas wordt hier Ssynfuel+ verkocht én opening groene tankstation in Venray (groen gas).

2017

2018

Opening vierde vestiging van Moments & More in Rumpt (Moments & More Eigenblok).


2018

Overname stations Esso Vissers ’t Goor en  BP Vissers de Beerze (A67 ter hoogte van Bladel). Medio 2018 hebben we hier twee vestigingen van Moments & More geopend.


Met trots presenteren wij u per 1 november De Smaakmederij in Leunen. Een uniek concept in de regio met de focus op verse lokale producten en beleving. Samen met een bakker, slager én een bloemenzaak bieden wij u in De Smaaksmederij de smaak van vers!

2018

2018

Opening zevende vestiging van Moments & More aan de A58 in 's Heer-Arendskerke (Moments & More Selnisse).


2019

Overname van Esso Vissers de Beaufort in Meerssen, dichtbij de afrit aan de A2. Ook dit tankstation is voorzien van een Moments & More shop.


2019

Opening van de inmiddels negende vestiging van Moments & More, bij het hoofdkantoor van Vissers Energy Group in Horst.


Moments & More winnaar van de eerste Petrol Concept Award!

2019

Vanaf 1 juli 2019 werken Vissers Energy Group en Van Kessel Olie samen. Hiermee leggen we een sterke basis voor de toekomst. Beide ondernemingen blijven zelfstandig bestaan, maar focussen zich op ieders specialisme, vanuit hun eigen huidige locatie. Vissers Energy Group focust zich vanaf nu volledig op retail, dealers en tankpassen.

2019

2019

Vissers Energy Group kleurt Argos-locatie Van Kessel Olie in Weurt om naar BP en voorziet de locatie van een shop met Delimore-concept. De omkleuring is het resultaat van de samenwerking tussen Vissers Energy Group en Van Kessel Olie.


2019

Esso Vissers de Waluwe Zaltbommel is verbouwd en ook hier hebben we een Moments & More vestiging gerealiseerd. De tiende vestiging van dit mooie concept alweer!


Sinds oktober 2019 is de kleur blauw prominent aanwezig op een twintigtal Esso stations in het zuiden van Nederland. We zijn gestart met een proef met Esso Diesel Blue, een nieuw product op de Nederlandse markt. Vissers wil een wezenlijke rol spelen in de energietransitie en het uitrollen van Esso Diesel Blue is een belangrijke stap in dit proces.

2019

2020

Wij openen opnieuw twee nieuwe Moments & More locaties (nummer 11 én 12!). Hiermee voegen wij voor het eerst ook twee locaties in Shell-kleuren aan ons netwerk toe. Shell Vissers de Middelaar aan de A1 bij Amersfoort en Shell Vissers Deersels aan de A67 bij Maasbree zijn onze nieuwste locaties waar we een Moments & More hebben gerealiseerd.


2020

Introductie van onze eigen TANX-app! Gratis te downloaden in de App- en Playstore. Met deze app kun je zakelijk tanken én betalen met je mobiel! www.tanx.nl


2020

Op 1 september 2020 hebben wij het tankstation aan de Napoleonsweg in Neer van onze voormalige dealer Cortenbach overgenomen. Vanaf dan is het BP Vissers Neer.


Per 15 oktober neemt Vissers de shop over bij het Tango station Den Hoek, aan de A16 van Rotterdam naar Breda. Ook deze shop zal in 2021 verbouwd worden tot een Moments & More vestiging.

2020

Op 2 november 2020 neemt Vissers Energy Group het Shell tankstation van Van de Weijer in Wittem over. De locatie wordt voorzien van het BP merk en krijgt de nieuwe naam BP Vissers Wittem. De shop wordt aangekleed met het Delimore-concept. 

2020

© Vissers Energy Group - 2023
Created by