Duurzame brandstoffen

tot 89% CO2 reductie en fossielvrij

Schone Diesel

Dieselmotoren staan bekend als een van de meest vervuilende motoren op dit moment. Echter is er tegenwoordig een goed alternatief voor alle diesel bezitters: Blauwe Diesel. Deze schone diesel biedt de dieselbezitter weer een schone toekomst en heeft de potentie om de dieselmotor weer nieuw leven in te blazen.

Blauwe diesel

Blauwe diesel is de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment. Deze diesel is volledig fossielvrij en bestaat geheel uit hernieuwbare (plantaardige) grondstoffen. Een mooi bijkomend voordeel is dat uw diesel auto geen aanpassingen nodig heeft voor het gebruik van blauwe diesel. Verder is deze ecologische diesel CO2-neutraal, emissiearm en biologisch afbreekbaar.

Kan het in elke dieselmotor?

Niet alleen is het een schone diesel, maar blauwe diesel kan gewoon in iedere (oude) diesel gebruikt worden. Dit gewoon zonder aanpassingen aan de motor of aan een ander systeem. Dit zorgt ervoor dat er geen extra productie of werk nodig is om deze schone dieselbrandstof te gebruiken.

Hoe wordt de schone diesel gemaakt

Deze schone diesel is een HVO. Dit staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Blauwe diesel komt voort uit olie gebruikt in bijvoorbeeld de voedsel industrie. Het heeft dan ook een plantaardige oorsprong. In plaats van het restproduct uit de voedsel industrie weg te gooien of direct te verbranden, wordt er een schone brandstof van gemaakt, welke er voor zorgt dat er minder afval ontstaat.

Emissiearme diesel

Het is je vast bekend dat diesels vervuilend zijn. Echter wordt dit met Blauwe Diesel ontzettend verlaagt. Met het gebruik van de Blauwe Diesel reduceert u namelijk tot 90% CO2. Naast de CO2 reductie is deze schone Diesel ook volledig biologisch afbreekbaar wanneer het in de bodem of oppervlakte water terecht komt. Zeker in de groensector is dit van groot belang, want het veroorzaakt dus geen blijvende schade aan natuur en milieu. Ook zorgt de Blauwe Diesel voor 9% minder stikstofoxide en verlaagd het fors de roetuitstoot.

Overstappen op schone diesel

Er zijn al veel bedrijven die overgestapt zijn naar de ecologische brandstof (voorbeelden zijn: Van Leendert Transport, Panhuijzen Deurne, Gebr. Janssen Beugen én vele andere) vanwege deze milieuvoordelen. Is dit ook iets voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze Afdeling Verkoop voor meer informatie!

Future fuels: de toekomst?

Vissers Energy Group is officieel dealer van Future Fuels in Zuidoost-Nederland. Wilt u meer weten over deze fossielvrije diesel en wat dit voor u kan betekenen? Neem dan eens contact op of probeer het direct uit. Op dit moment kunt u op twee van onze stations Blauwe diesel tanken: Bij Esso Vissers Horst en Esso Vissers Sevenum. Ook is levering in uw eigen tankinstallatie mogelijk.

Esso Vissers Sevenum

Esso Vissers Horst

© Vissers Energy Group - 2022
Created by